Spring naar inhoud

Key West en Fort Lauderdale 10 &11-5 (Verslag)

12 mei 2015

We voegen de verslagen van 10 en 11 mei samen in dit verslag.

Zondag 10 mei 2015

Yep, vroeg eruit. Marcel was er al voor zevenen uit (moederdag hè). Om half acht even een ontbijtje naar binnen geschrokt om vervolgens een geïmproviseerd ontbijtje mee te nemen naar de hotelkamer. Daar de rest van de gang wakker gemaakt om Esther een ontbijt op bed te geven. De kids keken al weken uit naar dit moment waarop ze hun moederdagcadeautje konden geven. Al snel stonden ze met hun cadeau bij mama. Het was een kaars die ze op school hadden geknutseld. Hierop staat een afbeelding van henzelf waarop ze een groot hart vasthouden (dit had papa ook nog niet gezien). Esther was helemaal in de wolken van dit prachtige cadeau. Nog even knuffelen op bed om daarna het ontbijtje verder aan te vullen in de ontbijtzaal. Jelmer en Tjarda konden zich nog even te buiten gaan aan de wafels.
Rond half tien zaten we in de auto om richting Miami (Fort Lauderdale) te rijden met een tussenstop bij Robbie’s Marina die we in de herkansing hebben bezocht. Uiteraard reden we hier weer voorbij, zo goed is het nou ook weer niet aangegeven, dus omkeren en dan wel goed rijden. Bij Robbie’s Marina kun je Tarpons voeren. Dit zijn hele grote vissen die daar rond de steigers zwemmen. Indrukwekkend hoe deze vissen de hapjes (kleine visjes) wegslurpen. Tussendoor lopen er ook nog wat pelikanen die, als je niet goed uitkijkt, een hap uit je emmer nemen en zo je emmer met visjes weten te reduceren. Leuk kort uitstapje dat ook niet zoveel kost (drie dollar per emmertje). Overigens wordt ook deze attractie kunstmatig in leven gehouden, want volgens mij kunnen die uit de kluiten gegroeide vissen niet de open zee in.
Esther wilde weer snel het gas erop toen we in de auto zaten, echter is dat niet echt mogelijk op de Keys. Je sluit achteraan aan in de rij en hoopt dat al het verkeer ervoor een beetje doorrijdt. Eén baan voor al het verkeer.
Terug in de Everglades wilden we nog een gezond drankje halen bij “Robbie is here”, maar de rij was zo lang dat we toch maar hebben besloten dat het voer hier net voldoende moet zijn voor de broodnodige vitaminen en zijn dus maar weer doorgereden richting Fort Lauderdale.
Over de snelweg gaat het gelukkig een stuk vlotter en in ongeveer anderhalf uur waren we op de plek van bestemming. Even inchecken en dan naar het huisje. We hebben hier een familiekamer, vanwege de ruimte, die op het eerste gezicht leek op een huiskamer van een stel tokkies uit de jaren 80. Een beetje smoezelig, een ruimte bij de deur die je niet gebruikt, twee grote leren fauteuils die teveel ruimte innemen, ramen die niet goed sluiten, enfin eufemistisch gezegd niet erg indrukwekkend. We zijn daarom dezelfde middag/avond nog even gaan kijken naar een ander motel/hotel maar kwamen snel tot de conclusie dat het elders niet veel beter was. We beseften ons dat we redelijk verwend waren deze vakantie en dat het huisje dat we nu hebben toch niet zo heel slecht was. We zitten op de begane grond met het zwembad letterlijk voor de deur. We hebben ruimte zat en we hoeven er alleen maar te slapen.
In de avond zijn we “Downtown” gaan eten bij Bubba Gump (run Forrest run). Tjarda kon zich hier te buiten gaan aan zijn favoriete eten (pizza) en Jelmer aan een van zijn favorieten (garnalen). Esther heeft zich ook uitgeleefd met garnalen waar Marcel de combo spareribs en garnalen nam. Heerlijk gegeten en gedronken en dat mag ook wel voor de prijs van 100 dollar. Met een volle buik hebben we nog wat geflaneerd op de boulevard en hebben we ook nog wat vrouwen met een dubbele bijzettafel gespot (vraag Jelmer: papa, hoe komt het dat die mevrouw haar rug in haar kont is verdwenen?). Roflol. De avond kon niet meer stuk. We hebben nog even voor de deur nageproost.

Maandag 11 mei 2015

Eindelijk een kort verslag, want mijn vingers beginnen pijn te doen. Lekker uitgeslapen en de middag op het strand vertoeft waar we een flinke kleur op hebben gedaan. Even een stukje verderop lag een dode kogelvis en nog een stukje verder had een schildpad zijn eieren afgelopen nacht gelegd. De sporen waren nog goed te zien. Wanneer men hier zoiets ziet, wordt zo’n “begraafplaats” direct afgezet ter bescherming van deze dieren. Rond half vier hebben we de jongens in het zwembadwater gesmeten om ze tijdens de BBQ (jawel) er even uit te halen voor weer wat heerlijk vlees. Hierna lagen ze uiteraard weer snel in het water om vervolgens pas rond acht uur ’s avonds eruit te komen. Niet te geloven wat een waterratten het zijn. Nu liggen ze weer heerlijk te knorren en kunnen wij de dag van morgen doornemen en de site updaten.

Foto’s http://wp.me/p1yne1-Fx

One Comment
  1. mhagman2013 permalink

    wat een geweldig mooi Moederdag kado en dan wederom geslaagde dagen, zalig!

Plaats een reactie

Alex & Joyce

En de belevenissen van Nikki & Jade in Florida

Belevenissen van Annabelle en Jeffrey

VAKANTIE Florida 2015 - Kroatië 2016 - Zuid Frankrijk 2017 - Jura Frankrijk 2019

Cindy74's Blog

Just another WordPress.com site

Holandesa's travel

Travel is the only thing you buy that makes you richer...

Florida en New York 2016

Reisverslag van onze twee Florida vakanties in 2016.

Dennis&Nynke

sinds 2009

Reisfamilie

Verhalen en tips van een familie op reis