Spring naar inhoud

Onderweg naar en Key West 8-5 (verslag)

10 mei 2015

Na het wakker worden, hebben we de spullen in de auto gemikt en ons letterlijk volgegooid tijdens het ontbijt (all-in). Op weg naar onze volgende bestemming; Key West. De eerste stop die we zouden maken was bij Morada Bay. Ze waren nog niet open en na wat rondgelopen te hebben door naar Robbie’s Marina om de Tarpons eten te geven. Hier zijn we straal voorbij gereden en kwamen daar een eiland later achter. We hebben nog een herkansing op de terugweg. Het was inmiddels al erg warm (34 gr.) dus op naar Bahia Honda State Park. Na de entree van $ 10 genoten van het mooie strand en het heerlijke water. Tijd om de zwembroeken te laten drogen tijdens een wandeling. We zagen iemand vissen en het leek erop dat hij iets groots aan zijn haak had zitten. Wij konden zien vanuit ons standpunt dat het een haai te bleek te zijn!!! Dit hebben we subtiel aan de visser laten weten die hierom vroeg: “It’s a SHARKKKK!!! Met behulp van een omstander heeft hij deze na het breken van zijn hengel binnen weten te halen om de haak eruit te halen en weer terug in de zee te plompen. De kids hebben nog wel even de kans gehad om de haai te aaien. Dit was nou nog eens supervet om mee te maken. Niks te veel betalen om een aquarium binnen te lopen en kunstmatig opgedrongen foto’s te laten maken door een medewerker die je de mogelijkheid geeft om een beestje vast te houden. Nee, gewoon puur natuur in het wild, door zomaar een man die staat te vissen. Briljant. Een van de hoogtepunten. De man die heeft geholpen bij het inhalen van de haai zagen we later nog op het parkeerterrein. We hebben zijn e-mailadres gevraagd om onze foto’s door te mailen. Dit vond hij uiteraard helemaal top en inmiddels hebben we de foto’s doorgemaild.
Na deze enerverende ervaring zijn we doorgereden naar ons hotel op Key West (Western Hibiscus Motel; ziet er goed uit). Na het inchecken hebben we snel wat fietsen, of wat daar voor door moet gaan, gehuurd voor een dag (4 fietsen 60 dollar!!!). Onze waterratten moesten natuurlijk wel even zwemmen, dus die hebben we maar even ondergedompeld.
De avond was begonnen, dus hebben we wat gegeten in de hoofdstraat (Duval Street) bij Johnny Rocket. Eten was goed, bediening had wel wat vrolijker gemogen. Wellicht periodiek probleempje. Door naar Mallory Square, de Place to be voor iedereen zo rond zonsondergang. Deze ondergang is helaas niet zo mooi als in Clearwater Beach, want er ligt nog een eiland voor het uitzicht. Hier hadden ze wel rekening mee mogen houden ;o). Toch is het wel een feestje daar. Veel straatartiesten, gezelligheid en leuke winkeltjes. We konden het echter niet laat maken, want we hadden ook al een bootreisje inclusief snorkelen geboekt. Snel op onze stalen rossen (brakke fietsen, roestbakken of whatever) en de kids op bed gegooid. Wij waren inmiddels ook afgebeuld, dus updaten van de site zat er niet in. We hebben het zelfs bij alleen water gehouden en dat mag ook wel eens gemeld worden.

Foto’s http://wp.me/p1yne1-Ez

One Comment
  1. Wat een avontuur weer met die haai!

Plaats een reactie

Alex & Joyce

En de belevenissen van Nikki & Jade in Florida

Belevenissen van Annabelle en Jeffrey

VAKANTIE Florida 2015 - Kroatië 2016 - Zuid Frankrijk 2017 - Jura Frankrijk 2019

Cindy74's Blog

Just another WordPress.com site

Holandesa's travel

Travel is the only thing you buy that makes you richer...

Florida en New York 2016

Reisverslag van onze twee Florida vakanties in 2016.

Dennis&Nynke

sinds 2009

Reisfamilie

Verhalen en tips van een familie op reis